PROJEKT WSPÓŁFINANSOWANY PRZEZ SZWAJCARIĘ W RAMACH SZWAJCARSKIEGO PROGRAMU WSPÓŁPRACY Z NOWYMI KRAJAMI CZŁONKOWSKIMI UNII EUROPEJSKIEJ PROJECT SUPPORTED BY A GRANT FROM SWITZERLAND THROUGH THE SWISS CONTRIBUTION TO THE ENLARGED EUROPEAN UNION

Bułka
błońska

Bułka błońska

PPHU Leszek Cieciura

Błonie 74

27-660 Koprzywnica

tel. 15 847 62 65

Bułka błońska to smaczne ciasto półfrancuskie kształtem przypominające kwiat, pieczone z sezonowymi owocami, pochodzącymi z Sandomierszczyzny, m.in. jabłkami, wiśniami, morelami, truskawkami czy jagodami.

 

PPH LESZEK CIECIURA jest firmą rodzinną i została założona w 1991 roku przez Leszka Cieciurę. Początkowo głównym produktem było pieczywo pszenne i mieszane, później produkcja została poszerzona o pieczywo półcukiernicze np.: (bułeczki drożdżowe z nadzieniami, placek drożdżowy) i cukiernicze np.: (rogaliki
z marmoladą, ciastka francuskie, babki).

Zakład znajduje się w miejscowości Błonie na terenie rolniczym. Piekarnia jest zakładem prywatnym i zatrudnia 28 osób, w tym bezpośrednio przy produkcji pieczywa 12 osób. Praca odbywa się na dwie zmiany – dzienną i nocną. Piekarnia dysponuje własnymi środkami transportu przystosowanymi do przewozu pieczywa, pieczywo jest sprzedawane w różnych punktach gminy Koprzywnica
i gmin sąsiadujących. Profil produkcji jest co pewien okres zmieniany
i urozmaicony w miarę zapotrzebowania rynku konsumentów.