Sery Sandomierskie od „Dziedzica”
Mariusz Małkiewicz
Od 8 lat produkujemy sery podpuszczkowe. W zaprzyjaźnionym sąsiednim gospodarstwie zamawiamy wysokiej jakości mleko, pasteryzujemy je, wytwarzamy ser i… czekamy, aż dojrzeje. Miłośnikom klasyki polecamy „Jaśniepankę” i „Hrabiankę” – bez dodatków lub z ziołami, czosnkiem niedźwiedzim, lawendą. Odkrywców nowych smaków z pewnością zainteresuje „Panicz” o maślano-orzechowej nucie, „Zawisza Czarny” z popiołem drzewnym, „Królewicz” z dodatkiem wytrawnego czerwonego wina z „Winnicy Sandomierskiej”. Dla niezdecydowanych mamy „Krzemień Pasiasty” – połączenie „Zawiszy Czarnego” i „Panicza”. Zapraszamy na zwiedzanie serowarni i degustację! Możesz też zostać na dłużej (postój dla camperów), wziąć udział w warsztatach serowarskich i sam zacząć swoją kulinarną przygodę!