Sandomierski Szlak Jabłkowy Partnerem Festiwalu
„Polskie Kulinaria Busko-Zdrój 2024”
Organizatorzy: Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wraz z partnerami.
IV edycja Festiwalu „Polskie Kulinaria Busko-Zdrój 2024” odbyła się w tym roku 7 i 8 września.
Było naprawdę smakowicie, pysznie, a przede wszystkim -zdrowo!
Jarmark Norbertański, pokazy kulinarne, warsztaty i występy artystyczne to tylko niektóre z zaplanowanych atrakcji. Uczestnicy festiwalu poznali również smak potraw z regionalnych produktów a także bogatą ofertę turystyki kulinarnej.
Na stoisku „SSJ” oprócz świeżych jabłek sandomierskich, pysznych miodów z nutą lawendy, syropów lawendowych, najzdrowszych chipsów jabłkowych nie mogło zabraknąć świeżo wyciskanych naturalnych soków jabłkowych i warzywnych.